Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Veldspuiten

Horsch bouwt kleinere getrokken spuit

De Duitse machinefabrikant Horsch heeft een nieuwe getrokken spuitmachine ontwikkeld: de Leeb 4 AX. De machine is met een 3.800 liter tank wat kleiner dan de Leeb LT- en Leeb GS-modellen.

De Duitse machinefabrikant Horsch heeft een nieuwe getrokken spuitmachine ontwikkeld: de Leeb 4 AX. De machine is met een 3.800 liter kunststof tank wat kleiner dan de Leeb LT- en Leeb GS-modellen.

Het nieuwe instapmodel heeft geen fuseebesturing, zoals de grotere spuitmachines van Horsch, maar disselbesturing. Daardoor is het volgens Stephan Mencke van Horsch-importeur Zonna in Beilen mogelijk om op een spoorbreedte van 1,50 meter te rijden. “Met fuseebesturing lukt dat niet.”

De Leeb 4 AX wordt met spuitbomen geleverd met een werkbreedte van 18 tot 30 meter en een dopafstand van 50 cm. “Wij hopen dat Horsch ook nog komt met een dopafstand van 25 cm”, zegt Mencke, “want dan kun je met de boom dichter op het gewas spuiten. De grotere modellen leveren we bijna allemaal met de doppen op 25 cm afstand.” Wel is de Leeb 4 AX voorzien van het BoomControl-balanceersysteem van de grotere modellen.

Zuigermembraanpomp

Kopers van de nieuwe spuit kunnen kiezen tussen een zuigermembraanpomp met een opbrengst van 270 of 400 liter per minuut die gewoon door de aftakas van de trekker wordt aangedreven. De Horsch Leeb 4 AX staat in de prijslijst voor een bruto vanafprijs van 45.000 euro.

Gerelateerde artikelen