Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Bedrijven

Lemken gaat Sulky-strooiers onder eigen merk verkopen

De Duitse machinefabrikant Lemken gaat kunstmeststrooiers van de Franse fabrikant Sulky onder het Lemken-label op de markt brengen. Een lang gekoesterde wens. Tot dusver had Lemken geen kunstmeststrooiers in het programma.

Het programma bestaat uit drie series: Spica, Tauri en het topmodel Polaris met een inhoud tot 4.000 liter. De strooiers kunnen heel eenvoudig tot buitengewoon geavanceerd (isobus) worden aangestuurd. Vooralsnog worden de machines alleen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België, Nederland, Luxemburg, Ierland, Groot-Brittannië en Polen verkocht.

Zelfstandig

Hoewel Sulky zelfstandig blijft en er dus geen sprake is van een fusie of overname, verwachten beide bedrijven dat er een nauwe samenwerking kan ontstaan met veel synergie. Voor Sulky is het grote voordeel van de samenwerking, dat het de productiecapaciteit van de fabriek in Chateaubourg goed kan blijven benutten. Net als Lemken is Sulky een familiebedrijf. Het werd in 1936 opgericht en biedt inmiddels werk aan 250 medewerkers.

Failliet

Het is niet voor het eerst dat Sulky strooiers fabriceert voor een andere fabrikant. Tot voor kort produceerde Sulky kunstmeststrooiers voor de Duitse fabrikant Rabe. Dat dochterbedrijf van Gregoire Besson ging eind juli van dit jaar failliet.

Gerelateerde artikelen