Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Rauch: nieuwe impuls voor pneumatische kunstmeststrooier

De Duitse fabrikant Rauch geeft de pneumatische kunstmeststrooier een nieuwe impuls met MultiRate Control. Daarmee is plaatsspecifieke kunstmesttoediening mogelijk op basis van taakkaarten.

De pneumatische kunstmeststrooier leek een beetje op zijn retour. Niet zo vreemd. Met moderne centrifugaalstrooiers kun je tegenwoordig immers ook prima kunstmeststrooien op een perceel met een geer. Maar echt plaatsspecifiek strooien lukt niet met centrifugaalstrooiers. Met MultiRate Control van Rauch is het daarentegen wel mogelijk om elke 1,2 meter een andere kunstmesthoeveelheid toe te dienen.

Doseerwielen

Crux zijn 30 elektrisch aangedreven doseerwielen die onafhankelijk van elkaar worden aangestuurd. Dit resulteert in 30 afzonderlijke secties van 1,2 meter breed op een pneumatische getrokken strooier met een werkbreedte van 36 meter. Rauch levert de techniek ook op een gedragen strooier met een werkbreedte van 30 meter. De secties zijn dan 1 meter breed.

Volgens Rauch leidt het gebruik van pneumatische strooiers met deze techniek tot een besparing van 10 procent op de kunstmestgift. Bovendien krijgt elke plek op het perceel de juiste hoeveelheid.