Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Veldspuiten

Pulse-width-modulation op Hardi-spuit met luchtondersteuning

De Deense fabrikant van spuitmachines, Hardi, introduceert pulse-width-modulation-techniek op de veldspuiten met luchtondersteuning. Volgens de fabrikant wordt met de toevoeging van deze nieuwe techniek de drift nog verder teruggebracht.

Pulse-width-modulation, ofwel PWM, is de techniek waarbij met dezelfde spuitdop de vloeistofafgifte kan worden opgevoerd of gereduceerd zonder dat dit consequenties heeft voor de spuitbeeld. Dit komt doordat niet wordt ‘gespeeld’ met de spuitdruk om de afgifte te vergroten of verlagen. Bij PWM-techniek gaat de dop (in het geval van Hardi) 20 keer per seconden open en dicht. Door de periode dat de dop open is, te verlengen, neemt de afgifte per dop toe. Door diezelfde periode te verkorten, neemt de afgifte per dop af.

PWM-techniek wordt door steeds meer fabrikanten van veldspuiten geleverd, maar het is voor het eerst dat een fabrikant PWM-techniek combineert met luchtondersteuning. Doordat de spuitdruk bij PWM constant blijft, neemt ook de drift niet toe, aldus Hardi.

Commander

Hardi levert de Hardi Twin Force-spuitboom (al dan niet in combinatie met PulseSystem) onder andere op de getrokken Commander-veldspuit. Maar deze spuitmachine krijgt een opvolger die voor het eerst op Agritechnica te zien zal zijn.