Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

John Deere toont autonome elektrische trekker

John Deere toont deze week op een dealerbijeenkomst in het Spaanse Valencia een prototype van een elektrische, autonome trekker/werktuigendrager. De eerste foto’s van de machine worden gedeeld door de Franse John Deere-dealergroep Terre Comtoise-Gauvain.

De eerste foto’s van de John Deere verklappen dat het elektrische studiemodel een vermogen heeft van maar liefst 500 kW (680 pk). De machine moet dus een fors accupakket onder de kap hebben. De machine rijdt op rupsen die, zo blijkt uit de weerspiegeling op een van de foto’s, waarschijnlijk worden geleverd door Goodyear. Ter bevordering van de gewichtsverdeling zou er een verplaatsbaar gewicht zijn, maar aan de hand van de foto’s is dat niet duidelijk genoeg te zien.

Dealergroep Terre Comtoise-Gauvain laat desgevraagd weten dat de technische gegevens niet worden gemeld op de bijeenkomst in Valencia. Daarvoor moeten we wachten tot Agritechnica. Al kun je jezelf afvragen hoe serieus het studiemodel van John Deere is. De machine lijkt op een bok te staan en draagt de naam Joker.

Het studiemodel dat momenteel in Valencia te zien is komt ruim een half jaar na de introductie van die andere elektrische trekker, mét een kabel, een verlengsnoer zogezegd. Na de introductie van de machine die qua vermogen (300 kW / 408 pk) niet in de buurt komt van de meest recent onthulde trekker, is er niet veel meer van vernomen. Wie weet, worden we op Agritechnica verrast door de aanwezigheid van beide machines.

De foto’s zijn afkomstig van Terre Comtoise-Gauvain.

Gerelateerde artikelen