Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

Lemken’s Koralin snijdt onkruid ondiep af

Lemken introduceert de Koralin. Een cultivator waarmee je de stoppel ondiep bewerkt, onkruid afsnijdt en groenbemesters vernietigt.De Koralin is voorzien van schijven die de bodem moeten openbreken en stro, groenbemesters en de bodem doorsnijden. Ze zijn voor de tanden gemonteerd, die daardoor gemakkelijker in de bodem doordringen en niet verstopt moeten raken.

Ganzevoetbeitels

De schijven zijn op bladveren gemonteerd en hebben een diameter van 51 cm. De 35 centimeter brede ganzevoetbeitels zijn in drie rijen geplaatst met een tandafstand van 30 centimeter en overlappen elkaar met 2,5 centimeter. De ganzevoetbeitels snijden de wortels van het onkruid van 2 tot 10 centimeter diep af. Steunwielen houden de cultivator op diepte. De wals kan daardoor worden vervangen door een egalisatie-eg van meerdere rijen om het onkruidbestrijding nog iets beter te bestrijden.

Beperkt leverbaar

De Koralin eco-cultivator is er in een 6,60 en 8,40 meter brede versie. Vanaf 2020 is hij in beperkte aantallen leverbaar. De machine is tijdens Agritechnica te zien.