Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Beurs

Agritechnica 2019: Amazone bouwt nieuwe maiszaaimachine

De Duitse machinefabriek Amazone heeft op Agritechnica een nieuwe maiszaaimachine geprestenteerd: de Precea. Met de machine zijn zaaisnelheden mogelijk tot 15 km per uur. De Precea-zaaimachine zal in 2020 de ED-zaaimachine van Amazone vervangen. 

De Duitse machinefabriek Amazone heeft op Agritechnica een nieuwe maiszaaimachine geprestenteerd: de Precea. Met de machine zijn zaaisnelheden mogelijk tot 15 km per uur. De Precea-zaaimachine zal in 2022 de ED-zaaimachine van Amazone vervangen.

De Precea zuigt de zaden tegen de zaaischijf en schiet ze vervolgens met een flinke snelheid in de grond, vlak voor een fixeerwieltje. Daarmee is het met de nauwkeurigheid een stuk beter gesteld dan met die van de oude ED. Ging je met die machine sneller zaaien, dan nam de onnauwkeurigheid toe.

Met de nieuwe Precea-machine zijn behalve mais ook suikerbieten en andere gewassen te zaaien. De machine is er in een luxe, elektrisch aangedreven machine en een die mechanisch wordt aangedreven.

Opbouwzaaimachine

De Precea is er in verschillende varianten, van stand allone-machines tot opbouwzaaimachines op een kopeg.

De eerste jaren gaat het echter vooral om 4- en 6-rijers. Pas vanaf 2022 verschijnt de machine volgens planning ook als 8-, 10- en 12-rijer. Pas op dat moment wil Amazone de ED-zaaimachine van de markt halen.

Gerelateerde artikelen