Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

EasySet 2 op ZA-V kunstmeststrooiers Amazone

Voor de ZA-V kunstmeststrooier levert machinebouwer Amazone nu de EasySet 2 terminal. EasySet2 maakt elektrische schuifbediening mogelijk met een druk op de knop. Daarmee vervallen de hydraulische slangaansluitingen en is er alleen een 12 volt aansluiting nodig.

EasySet 2 kent geen menunavigatie. Dit betekent dat elke toets een functie vertegenwoordigt en daardoor eenvoudig te bedienen is. De doseerschuiven kunnen aan beide zijden of aan één zijde elektrisch worden geopend en gesloten. De gewenste strooihoeveelheid wordt in de terminal ingevoerd en kan tijdens het strooien in enkele of tiende stappen worden gewijzigd. Daardoor hoeft de chauffer niet van de trekker af te stappen en vervalt het handmatig instellen op de schaalverdeling aan de achterkant van de machine.

Aanpassen aan werksnelheid

In combinatie met een snelheidssignaal kan de nieuwe EasySet 2 de schuifpositie aanpassen aan veranderende werksnelheden. De grootte van de uitloopopening wordt automatisch aangepast aan de rijsnelheid, zodat de toedieningshoeveelheid constant blijft.

EasySet 2 heeft een geïntegreerde hectareteller, waarmee de gebruiker een overzicht heeft van de capaciteit van de strooier.

Gerelateerde artikelen