Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Amazone presenteert nieuwe Pantera

Machinefabrikant Amazone lanceert de nieuwe zelfrijdende veldspuit Pantera 4503. De spuit voldoet aan de Stage V emissie-eis en kan worden uitgerust met de nieuwe actieve spuitboomgeleiding ContourControl.

De Pantera 4503 heeft een zescilinder Deutz-motor met een vermogen van 218 pk. Aan de emissie-eis wordt voldaan met behulp van AdBLue. De 20-liter tank voor de AdBlue zit naast de 230-liter dieseltank. Amazone meldt dat het AdBlue verbruik ongeveer 2,5 procent van het brandstofverbruik is.

ContourControl

Optioneel kan de Pantera worden uitgerust met de nieuwe actieve spuitboomgeleiding ContourControl en het SwingStop actieve zwiepdempingssysteem met een werkbreedte tot 40 m. De Super L2-spuitboom en de nieuwe Super L3-spuitboom in combinatie met ContourControl beschikken ook over de nieuwe Flex-bediening. Dat maakt het in- en uitklappen volgens Amazone 40 procent sneller. ContourControl zorgt ervoor dat de boom altijd een exacte afstand tot het gewas houdt. Voor de controle van de horizontale positie van de spuitboom gebruikt Amazone de hydraulische werkende boomgeleiding SwingStop. De elektrische individuele dopschakeling op de Pantera heet AmaSelect.

Schoonwaterpomp

Als alternatief kan de Pantera ook worden uitgerust met het zogeheten Comfortpakket 2 inclusief een extra schoonwaterpomp. Bij dit pakket kan de machine continu worden gereinigd en kan tijdens het vullen met een zuigslag behalve de spuittank ook de schoonwatertank worden gevuld. Ook beschikt de Pantera 4503 over stofdichte opbergvakken bij de opstap en nieuwe LED-achterlichten.

Gerelateerde artikelen