Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Nieuwe breedstrooiers van Fliegl

De Duitse machinefabrikant Fliegl komt met een nieuwe serie meststrooiers. De machines zijn afkomstig uit het programma van Brochard, het bedrijf dat in juli 2019 door Fliegl werd overgenomen.

De nieuwe strooiers krijgen de naam KDS Muck mee. KDS is een afkorting van “Kettendungstreuer”. In tegenstelling tot de meeste andere machines van Fliegl zijn de strooiers voorzien van een bodemketting in plaats van een verschuifbare voorwand. De strooiers zijn leverbaar met een inhoud van 10 tot 27 kuub. In totaal bestaat de KDS Muck-serie uit vijf typen. De 10 en 12 kuubs machines zijn voorzien van een enkele as. De 18 en 21 kuubs breedstrooiers zijn voorzien van een tandem en de grootste heeft een tridem onderstel. Af-fabriek kunnen de strooiers worden voorzien van een weeginrichting.

Strooischijven

Achterin de laadbak zijn twee horizontale walsen gemonteerd die de mest of compost op het strooimechanisme doseren. De horizontale strooischijven hebben een diameter van 95 cm en zijn voorzien van zes strooischoepen. Dat maakt de machines geschikt om ook kleine hoeveelheden te strooien zoals kalk. De twee kleinste typen zijn er ook met verticale strooiwalsen en heten KDS Junior.

Gerelateerde artikelen