Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Rauch stelt strooier via wifi in

Rauch had al langer een strooitabellen applicatie voor Android en iOS. Met de nieuwe versie daarvan kun je ook de Quantron-strooierterminal van de fabrikant instellen zonder met de handen aan de strooier of de terminal te komen.

In de mobiele app zijn meer dan 3.000 meststoffen te vinden, geeft Rauch aan. Daaronder vallen ook fijne zaden en slakkenkorrels. Je geeft in welke strooier je gebruikt, hoe snel je rijdt en welke strooibreedte je toepast. Vervolgens geeft de app je de juiste instellingen. Maak je gebruik van een optionele wlan-module dan worden die gegevens via wifi ook automatisch naar de terminal van de machine verstuurd.

Hoek meten

Daarnaast maakt de app gebruik van de sensoren van de telefoon. Een ervan is de sensor die hoek van de smartphone meet. Leg de telefoon op de strooier en de app geeft in het geval van een overbemesting aan, wat de juiste hoek van de strooier en dus de lengte van de topstang zou moeten zijn. Door de topstang korter of langer te draaien verandert de hoek van de strooier. Is die goed, dan licht het display van de telefoon groen op.

Referentie foto

Kun je de gewenste meststof niet vinden, dan is er altijd nog het Rauch mestoffenidentificatiesysteem, kortweg DiS. Je raadpleegt dan een digitale referentie foto waarna de juiste instellingen ingevoerd kunnen worden.