Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Bedrijven

Belang bij een stukje trekkerfabriek?

Een souvenirwinkel in het Russische Vladimir komt met een gelimiteerde oplage koelkastmagneten met stukje tegel uit de werkplaats van de oude Vladimir-fabriek. Op de tegels staat de naam van de fabrikant (BT3, Russisch voor VTZ) met een klein trekkertje.

Over de fabriek

De Vladimir-fabriek werd in 1944 in gebruik genomen. De eerste trekker rolde in hetzelfde jaar van de band. De eerste trekker die er werd gebouwd was de Universal, een kopie van de IH Farmall F-20 trekker. In 1955 ging de Universal uit productie en werd het vervangen door de DT-24. Drie jaar later ging de DT-24 uit productie en kwam de T-28.

Belarus Pony

Vanaf 1972 nam de fabriek in Vladimir de productie van de T-25 trekker over van de trekkerfabriek in Kharkov. De T-25 was één van de bekendere typen uit de fabriek die door Peja Brustrac als de Belarus Pony werd verkocht. In 1989 werd de T-30 aan het programma toegevoegd en werd de T-25 vervangen door de opgefriste T-25A.

Agromash

Vanaf 1998 ging de fabriek werktuigendragers bouwen. In 2003 werd de Vladimir fabriek overgenomen door Tplants en werden de trekkers ook onder de Agromash naam verkocht. In 2018 sloot de fabriek zijn deuren vanwege financiële problemen en het fabrieksterrein met de vervallen gebouwen werd in 2019 verkocht.

Gerelateerde artikelen