Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

APV breidt Variostriegel-serie naar beneden uit

De Oostenrijkse machinefabrikant APV breidt zijn serie Variostriegel precisie-eggen naar beneden uit. De wiedeggen zijn nu leverbaar van 1,7 tot 12 meter werkbreedte.

Tot dusver was de Variostriegel alleen leverbaar vanaf een werkbreedte van 6,0 meter. Met de VS 150 en VS 300 is de machine er nu ook in een 1,7- en 3,2-meter uitvoering. Net als bij de grotere modellen zijn de tanden 8 mm dik en is de afstand tussen de tanden 35 mm. De tanddruk is instelbaar van 0 tot 7,5 kg. Dit type wiedeggen wordt veel gebruikt in de ruggenteelt omdat de tanddruk op de rug hetzelfde is als in het dal.

Loopwielen

Voor een nog nauwkeuriger wiedresultaat zijn de machines met een set loopwielen uit te rusten. De VS 150 en 300 zijn zowel in de front- als achterhef te gebruiken. Wie wil kan de Variostriegel uit laten rusten met individuele tandhouders, waardoor ze handmatig en individueel uit werkstand gehaald kunnen worden. Optioneel zijn hardmetalen tanden leverbaar, evenals een PS of MDP zaaimachine van eigen makelijk.