Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Elektrische autonome veldspuit met 10 meter boom

Het Argentijnse Plantium toonde op de Expoagro 2020 in Argentinië de Terran autonome spuit. Volgens de makers kan de machine door plaatsspecifiek te spuiten het middelengebruik tot wel 90 procent reduceren.

Het Argentijnse Plantium toonde op de Expoagro 2020 in Argentinië de Terran autonome veldspuit. Volgens de makers kan de machine door plaatsspecifiek te spuiten het middelengebruik tot wel 90 procent reduceren.

De robot is elektrisch aangedreven en kan op één lading 8 uur werken. Opladen zou 3 tot 4 uur in beslag nemen. De tank heeft een inhoud van 600 liter. De spuitboom heeft een werkbreedte van 10 meter. De Terran kan maximaal 18 km/h rijden.

Routekaarten

De robot rijdt autonoom op het veld. Daarbij maakt het gebruik van de routekaarten die worden ingezet op dezelfde manier als de autopilot-functie van trekkers en zelfrijders. Met behulp van diezelfde kaarten bepaalt de machine het start- en eindpunt.

In de toekomst wordt de robot ook uitgerust met een weerstation. Het weerstation meet de windsnelheid, luchtvochtigheid en temperatuur. Op basis van die variabelen regelt de software onder meer de driftreductie.

Gerelateerde artikelen