Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Zaaitechniek

Malieveld opgeknapt na een dagje inzaaien

Het Malieveld heeft te lijden gehad onder de boerenprotesten. Op woensdag 29 april zijn herstelwerkzaamheden verricht met onder meer de Saphir 7 zaaimachine van Lemken.

Het Malieveld heeft te lijden gehad onder de boerenprotesten. Op woensdag 29 april, 7 maanden na de protesten, zijn herstelwerkzaamheden verricht met onder meer de Saphir 7 zaaimachine van Lemken.

Lemken, ELM Mechanisatie Bleiswijk, Abemec Mechanisatie uit Dronten, Henry Swinkels Landbouwmechanisatie uit Soerendonk en DSV Zaden. Uit die namen bestond het team dat naar het Malieveld trok om het gras te herstellen.

Hans Hoogland van Lemken Nederland, daags na de zaai-actie: “Ik ben nog herstellende van alle media-aandacht die we kregen. Ongekend. Wat een persuitnodiging van Staatsbosbeheer al niet kan uitrichten. Maar het belangrijkste is dat de zaaiwerkzaamheden goed zijn verlopen. Daar zijn we tevreden over.”

De Lemken zaaimachine die ingezet werd op het Malieveld  was de Saphir 7 met dubbele schijfkouters en een aandrukwiel. Ook werd een Zirkon 7 rotorkopeg van stal gehaald.  Massey Ferguson was goed vertegenwoordigd met trekkers en verreikers.