Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Transport

Nieuwe Agrimax radiaalbanden van BKT

De Indiase bandenfabrikant BKT heeft een nieuwe serie Agrimax radiaalbanden in het programma. Een aantal banden uit de serie heeft Flexion (IF) of Very High Flexion (VF) technologie voor een verminderde bodemverdichting.

De Agrimax serie bestaat uit de Spargo, Teris, V-Flecto en Force. De banden hebben volgens BKT één ding gemeen: verminderen van verdichting.

De Very High Flexion Spargo is ontwikkeld voor toepassing in rijengewasen. De band kan 40 procent meer gewicht vervoeren bij dezelfde druk als een standaardband. Daarnaast is het mogelijk de druk met 40 procent te verlagen om dezelfde belasting aan te kunnen als een standaardband. De Agrimax Teris is er voor maaidorsers. Belangrijkste kenmerken van de nieuwe band zijn het draagvermogen en de weerstand tegen scherpe voorwerpen als de stoppel. De V-Flecto kan, zo meldt BKT, 40 procent meer dragen bij eenzelfde druk als een standaardband.

Meer dan 250 pk

De Force heeft IF-technologie en is geschikt voor trekkers met een vermogen van meer dan 183 kW (250 pk). De band biedt een hoger laadvermogen bij 20 procent minder bandenspanning in vergelijking met standaardbanden.

Gerelateerde artikelen