Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Maaidorsers

Designprijs voor Claas Lexion

De Duitse machinebouwer Claas heeft met de nieuwe Lexion-maaidorser die een jaar geleden op de markt kwam, een designprijs in de wacht gesleept: de iF Gold Award. De jury prijst de optimale combinatie van ergonomie en design. 

De Duitse machinebouwer Claas heeft met de nieuwe Lexion-maaidorser een designprijs in de wacht gesleept: de iF Gold Award. De jury prijst de optimale combinatie van ergonomie en design van de machine die vorig jaar op de markt kwam.

De Lexion is het eerste model van de Duitse machinebouwer met het zelfbenoemde Y-ontwerp. Alle nieuwe zelfrijdende machines van Claas zullen voortaan volgens dit ontwerpconcept worden ontwikkeld. Het was voor het eerst dat de Duitse fabrikant van landbouwmachines een ontwerp instuurde voor de iF Gold Award.

Per post

De trofee werd per post naar de fabrikant in Harsewinkel, Duitsland, gestuurd – de prijsuitreiking in Berlijn werd in verband met corona geschrapt. De iF Design Award wordt sinds 1953 uitgereikt. Dit jaar koos de jury uit 7.000 inzendingen uit meer dan 50 landen. 1.500 inzenders werd gelauwerd met een prijs, 75 (waaronder Claas) kregen een gouden trofee.

Gerelateerde artikelen