Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

Pöttinger introduceert Terria cultivator

De Oostenrijkse machinebouwer Pöttinger komt met een nieuwe getrokken stoppelcultivator. De machine draagt de naam Terria en heeft een werkbreedte van 4 tot 6 meter.

De Terria machines zijn er in drie en vierrijige modellen. Volgens de fabrikant kun je er 5 tot 35 cm diep mee werken. Ook als er grote hoeveelheden stro op het land liggen. De machine is voorzien van een uitbreekbeveiliging. Het mechanische Nova element heeft een weerstand van 600 kg. Een hydraulische versie breekt uit bij 650 kg. De tanden hebben twee instellingen: vlak of steil. De bouten waarmee je dat instelt doen meteen dienst als breekbout.

Hydraulisch instelbaar

Daarnaast kun je ook de vleugelscharen in twee posities monteren. De een zorgt voor oppervlakkig afsnijden van de stoppel of onkruid, terwijl de andere dieper werkt en de grond meer mengt. Er is ook een 40 mm brede tand leverbaar voor het op grotere diepte losmaken van de grond. De werkdiepte is volledig hydraulisch instelbaar. Op de dissel is een hydraulische cilinder gemonteerd waarmee je gewicht van de amchien kunt overdragen op de achteras van de trekker.

Walzen

De machine is voorzien van chasis met twee ofwel vier wielen. Die wielen zijn weggewerkt binnen de werkbreedte van de machine. Dat moet een kleine draaicirkel mogelijk maken. Pöttinger levert verschillende rollen voor de Terria, waaronder een pakkerwals en een wals met rubberen ringen.

Gerelateerde artikelen