Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

De nieuwe Fendt 700 Vario

Fendt heeft de nieuwe 700 Vario officieel gepresenteerd. De trekker, beschikbaar als Power, Power+ en Profi en Profi+, is er in zes modellen met vermogens van 105 tot 174 kW (144 tot 237 pk). In het vierde kwartaal van 2020 zijn de trekkers (714, 716, 718, 720, 722 en 724) leverbaar.

De Fendt 700 beschikt over de cabine-inrichting die schuil gaat onder de naam FendtOne. Dat houdt in dat de informatie die je op de schermen (10 inch dashboard en 12 inch terminal op de leuning en optioneel een extra 12 inch scherm) in de trekker ziet, ook te zien is op de computer op kantoor. Daarmee is het mogelijk om vanuit kantoor een nieuwe opdracht te maken en het direct beschikbaar te stellen voor de chauffeur. Op het scherm is gps-informatie en het gps-besturingssysteem Fendt Guide Sync zichtbaar, net als de Task Manager waarin je alle taken terug kunt vinden. FendtOne werkt samen met Agrirouter zodat je data kunt delen met bijvoorbeeld loonwerkers of met machines van een ander merk. Op de trekkers is FendtOne beschikbaar, maar offboard, dus de kantoorvariant, wordt eerst uitgerold in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Daarna volgt een uitbreiding naar andere landen.

44 functies op de joystick

FendtOne betekent ook een nieuwe joystick. De joystick heeft meer drukknoppen dan voorheen. In de basis van de hendel zijn twee rijen van vier knoppen te vinden waarmee de standaard motorfuncties bediend worden. Op het scherm kun je verschillende functies toewijzen aan de knoppen. Zodra je dat doet, verandert een led-balkje in de knop van kleur. Oranje voor transmissiefuncties, wit voor algemene trekkerfuncties en blauw voor hydrauliekfuncties. In totaal zijn maar liefst 44 knoppen vrij te programmeren.

Fendt Connect

Het telemetrie systeem Fendt Connect is optioneel voor de Power+ en Profi varianten. Op de Fendt 700 Vario Profi+ zit het systeem standaard. Fendt Connect helpt bij het managen van de machinevloot. Gebruikers kunnen machinedata direct op de computer of een mobiel apparaat zien.

Voor alle vier de varianten (Power, Power+ en Profi en Profi+) is een uitgebreid infotainment-pakket optioneel. Dat pakket bestaat onder meer uit een 4.1 soundsysteem met subwoofers, acht microfoons in de dakrand, AM-, FM en DAB+ zender en USB-, AUX en Bluetooth voor muziek via de telefoon.

Gerelateerde artikelen