Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

LMB Vermeulen introduceert luchtvering voor New Holland cabines

LMB Vermeulen met vestigingen in Oostburg en Kuitaart (ZL) heeft voor verschillende New Holland modellen luchtvering ontwikkeld die de mechanische vering vervangt. Het bedrijf noemt het Comfort Control.

Om de kit op te kunnen bouwen moet de trekker wel aan een aantal eisen voldoen. Zo moet er al (mechanische) cabinevering en luchtremmen aanwezig zijn op de trekker. Het systeem is geschikt voor de New Holland T6- en T7-serie (alle wielbasisvarianten). Het voordeel van de luchtvering ten opzichte van de standaard cabinevering is het betere comfort: de luchtbalgen zouden beter de hoogte vasthouden (ook bij toenemende last), soepeler veren en sneller reageren op oneffenheden. De luchtbalgen zijn zelfregulerend en hebben geen externe niveauregeling nodig. Er is een veiligheidsventiel aangebracht zodat er nooit te weinig lucht in het remsysteem zou zijn en aanhangers altijd kunnen remmen. De ombouwset bestaat uit:
  • 2 Luchtveermodules
  • 2 Steunen
  • Luchtslangen
  • Kunststof bussen
  • Veiligheidsventiel
  • Aansluitmateriaal

Ook via andere New Holland-dealers

De eerste systemen zijn al gemonteerd, want de 25 trekkers van de speciale jubileum-uitvoering van de New Holland T7.270 zijn voorzien van Comfort Control van LMB Vermeulen. Daarnaast is de aftermarket-kit vanaf nu ook exclusief via andere New Holland-dealers te bestellen.
Comfort Control

Originele mechanische cabinevering

Gerelateerde artikelen