Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Mesttechniek

Vredo presenteert de VT7138 met 710 pk

Machinebouwer Vredo uit Dodewaar presenteert de VT7138. De drie-asser heeft een mesttank van 32 kuub en haalt het vermogen van 521 kW (710 pk) uit een V8 Stage V motor van Scania.

De machine is ondanks de drie assen compact gebouwd. De assen zijn aagedreven en gestuurd waardoor de zelfrijder snel kan draaien op de kopakker. En om ook in het voorjaar vroeg het veld op te kunnen, helpen de aangedreven assen en de hondengang.

Vredo transmissie

De transmissie is een CVT van Vredo zelf. In het lage traploze snelheidsbereik is de maximum snelheid 20 km/u, in de hoge groep is dat 50 km/u.

12.000 liter per minuut

De 3-asser, VT7138-3, heeft een 32 kuubs polyester tank. Daardoor kan in één keer een volle vrachtwagen leeg gezogen worden. De Pomp-Filterunit zit voor de cabine, waardoor de chauffeur vanuit de luchtgeveerd Claas-cabine goed zicht heeft op het laden. De mestpomp pompt 12.000 liter per minuut. De 3-puntshef met CAT 3N of 4N haken, maken het mogelijk om alle mogelijke bemesters op de markt aan te koppelen. De hefinrichting is automatisch meesturend met de hondengang.