Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

Raven AutoCart maakt trekker zelfrijdend

Raven Industries meldt dat AutoCart te bestellen is voor seizoen 2021. AutoCart is de technologie waarmee een trekker autonoom kan rijden. Daardoor kan de trekker bijvoorbeeld zelf naar een maaidorser rijden, de oogst laden, en terug rijden.

Raven Industries meldt dat AutoCart te bestellen is voor seizoen 2021. AutoCart is de technologie waarmee een trekker autonoom kan rijden. Daardoor kan de trekker bijvoorbeeld zelf naar een oogstmachine rijden, de oogst laden, en terug rijden.

Met AutoCart wordt een chauffeurloze trekker gesynchroniseerd met een zelfrijdende oogstmachine. De aansturing gebeurt vanuit de cabine van die oogstmachine. Volgens Brian Meyer, vice president van Raven, is AutoCart de oplossing om stress tijdens de oogst te verlichten. Bovendien zorgt het systeem er volgens Meyer voor dat de winstgevendheid van een bedrijf verbetert, omdat de uren van de chauffeur voor andere werkzaamheden kunnen worden ingezet.

AutoCart biedt de mogelijk een trekker zonder bestuurder te bedienen en in de gaten te houden. De trekker rijdt autonoom op een nauwkeurigheid van minder dan 1 centimeter. Daarbij maakt AutoCart gebruik van RS1 besturingssysteem en VSN Visual Guidance.

Gerelateerde artikelen