Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Elektronica

Lemken iQblue TIM-gecertificeerd

Lemken is de eerste fabrikant een TIM-certificering heeft voor de besturing van aanbouwwerktuigen. De fabrikant krijgt van het AEF (Agricultural Industry Electronics Foundation) de certificering voor iQblue connect.

iQblue connect is verbonden met de Isobus-interface van de trekker waardoor er gegevensuitwisseling tussen trekker en machine kan plaatsvinden. Dit geeft het aanbouwwerktuig de gelegenheid om automatisch bepaalde functies van de trekker te regelen, zoals de rijsnelheid of de  hydraulische functies. Daarbij is het wel noodzakelijk dat de trekker ook een TIM-functie met AEF-certificering heeft.

Een rechte ploegvoor

Eerst stelt Lemken de gps-gestuurde werkbreedtebesturing voor ploegen beschikbaar. iQblue connect stuurt de gegevens over de gps-positie en de actuele werkbreedte van de ploeg door, zodat de trekker met de hydraulische functies de werkbreedtecilinder van de ploeg automatisch kan regelen. Daardoor wordt er altijd gewerkt met een exact rechte ploegvoor.

Lemken laat weten dat iQblue compatibel is met machines van andere fabrikanten. Het systeem is verkrijgbaar vanaf 1 oktober 2021.

Gerelateerde artikelen