Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Waterstoftrekker van Agco binnen vijf jaar?

Agco, het moederbedrijf van Fendt, Massey Ferguson en Valtra, kan over vijf jaar een prototype presenteren van een waterstoftrekker.

Dat zegt voormalig Agco-topman Martin Richenhagen in een afscheidsinterview met Top Agrar. Per 1 januari heeft Richenhagen het stokje overgedragen aan Eric Hansotia. In het interview laat Richenhagen onder meer zijn licht schijnen over de toekomst van de landbouwmechanisatie. Een trekker met een vermogen van 1.500 pk acht hij niet realistisch. Meer vertrouwen heeft hij in kleine autonome trekkertjes met een accu. Als voorbeeld noemt hij de kleine intelligente Xaver-trekkertjes van Fendt die gezamenlijk een akker bewerken.

10.000 nieuwe banen

Het meest trots is Richenhagen op de meer dan 10.000 nieuwe banen die er onder zijn bewind bij Agco zijn gerealiseerd. Sinds zijn aantreden in 2004 nam de omzet van het concern toe van 3,4 naar 10 miljard dollar.

Twaalfcilinder

Of Richenhagen ook spijt heeft van bepaalde beslissingen. “Natuurlijk heb ik fouten gemaakt. Maar daarvan heb ik geen spijt. Ik heb er juist van geleerd.” De twaalfcilindermotor beschouwt hij als zijn grootste zeperd. “Daarvoor hebben we nauwelijks afzet kunnen vinden.”

Gerelateerde artikelen