Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Zetor Forterra 125 tien jaar later

De Forterra 125 is een echte Zetor. Hij klinkt rauw en geeft niet snel op. In de nieuwste uitgave van vakblad LandbouwMechanisatie blikken we terug op de trekkertest van 10 jaar geleden en spreken we Zetor-gebruikers.

Precies tien jaar geleden testten we de Zetor Forterra 125. De serie telt behalve de 125 nog vier modellen: de 95, 105, 115 en het topmodel: de 135. De motor in de Forterra 125 is een 4,2 liter viercilinder. Die klinkt wat rauw en ouderwets, maar dat heeft geen invloed op de prestaties.

Van huis uit Zetor-rijder

De meeste gebruikers die we spraken zijn dik tevreden met hun Forterra. Het grootste deel is (van huis uit) Zetor-rijder in hart en nieren. Zonder uitzondering geven ze aan dat de trekkers sterk zijn en het lang volhouden als het wat zwaarder gaat. Die kracht was tegelijkertijd ook een zwakte van de oudere Forterra-trekkers uit de 41-serie. Bij zwaar (trek)werk waren ze te sterk voor de droge platenkoppeling.

Benieuwd naar de complete trekkertest-tussenstand waarin ingegaan wordt op de transmissie, het uiterlijk van de Zetor, de voor- en nadelen, het aanbod gebruikte Zetors en het verhaal van de gebruikers? Je leest het in de nieuwste uitgave van LandbouwMechanisatie.

Gerelateerde artikelen