Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

Agrowin Scalpwin schijvencultivator scalpeert toplaag

De Franse landbouwmachinefabrikant Agrowin introduceert de Scalpwin. Een precisiecultivator die 2 centimeter diep kan werken en tegelijkertijd een gewas inzaait. 

De machine, die de fabrikant zelf een scalpeur noemt, is uitgerust met drie of vier rijen afgeknotte schijven. Ze hebben een diameter van 72 cm. De afstand tussen de schijven in de rij bedraagt 6 tot 8 centimeter. De schijven zijn op veren gemonteerd. Met steunwielen aan de voorkant van de schijvencultivator regel je de werkdiepte.

Zaadtank

Daarnaast is het mogelijk om de machine te voorzien van een kooirol of een de zogenoemde Scalproll. Die bestaat uit een ringwals die de diepte regelt en een rij schijven. Ze moeten het onkruid nog eens extra aanpakken. De Scalpwin is ook te voorzien van een 2.000 liter grote zaadtank die in tweeën is opgedeeld. De pneumatische zaaimachine kan zo tussen 0,8 en 2.000 kg  kunstmest of zaad per hectare verdelen. Agrowin levert ook een voorzetwoeler die voorop de machine is te monteren en de grond  tussen 15 en 35 cm diepte losbreekt.

 

Gerelateerde artikelen