Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Poten en zaaien

Farmax Ringseeder korter op de rotorkopeg

Farmax heeft de Ringseeder doorontwikkeld. De machine is speciaal ontwikkeld, en wordt veelal ingezet, met de rotorkopeg van Kverneland. De vernieuwde Ringseeder wordt via het parallelogram van de kopeg  kort op de machine gebouwd via vaste opnamepunten.

De Farmax Ringseeder is een graszaaicombinatie waarbij het niet per se noodzakelijk is eerst te ploegen of te kilveren om toch een egaal zaaibed te krijgen. Het grootste voordeel van de machine is het beperkte aantal benodigde werkgangen. De Ringseeder is in het najaar van 2019 geïntroduceerd. De machine is gebaseerd op de Kverneland rotorkopeg. En omdat loonwerkers aangaven dat ze een compactere zaaimachine wilden, heeft Farmax de zaaier doorontwikkeld.

Minder slepen in de bochten

Het resultaat van de doorontwikkeling is een compactere zaaimachine die volvelds zaait voor de ringen, waardoor zaaizaad goed vastgelegd wordt in de vochtlijn. Het zaaibed wordt verdicht door een egalisatiebalk. Het totaalgewicht van de combinatie komt dichter op de trekker. Daardoor zou de machine tijdens zaaiwerkzaamheden minder slepen in de bochten. De compacte montage is mogelijk door de parallelgeleiding die direct aan de kopeg is bevestigd. De kopeg steunt hierdoor op de ringrollen. Het zaaigoed wordt door de hoge druk op de rollen dichter aangedrukt.

 

Gerelateerde artikelen