Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

Studiedag Betere Bodem: Niet Kerende Grondbewerking

Betere Bodem houdt op donderdag 4 maart een online studiedag Niet Kerende Grondbewerking. Tijdens de studiedag geven Michael Horsch, Liesje Mommer en André Jurrius hun inzichten en ideeën over NKG.

Michael Horsch, oprichter van Horsch Maschinen GmbH, houdt akkerbouwers een spiegel voor. Is de huidige praktijk nog wel toekomstbestendig? Horsch pleit voor het afbouwen van mechanisatie en chemie zodat bodem en bodembiologie een grotere rol gaan spelen.

Liesje Mommer is hoogleraar Plantenecologie en Natuurbeheer aan de WUR en vertelt over de uitdaging om kennis over diverse ondergrondse interacties te gebruiken om de akker- en tuinbouw duurzamer, biodiverser en weerbaarder te maken in de nabije toekomst.

André Jurrius vertelt in zijn verhaal de route die hij – met vallen en opstaan – heeft bewandeld met bodembewerking. Jurrius staat op het punt zich te gaan verdiepen in Regeneratieve bodembewerking waarbij bodembiologie en humusopbouw maximaal worden aangejaagd. Waarom deze vorm en welke kansen en mogelijkheden en uitdagingen ziet hij?

De studiedag is voor abonnees van LandbouwMechanisatie gratis bij te wonen. Niet abonnees betalen 69 euro. Aanmelden voor de studiedag kan via Beterebodem.nl.