Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Verzorging

Twee eenvoudige McConnel-maaiarmen voor het onderhoud van akkerranden

De Engelse fabrikant McConnel komt met een serie maaiarmen speciaal voor akkerbouwers die zelf akker- en bosranden, beken en greppels willen onderhouden. De serie bestaat uit twee machines die 4,6 tot 5,0 meter ver reiken.

Voor het maaien van akkerranden kom je met simpele techniek goed uit de voeten, aldus de Nederlandse importeur Dabekausen. Om die reden maakte Dabekausen de wens voor een eenvoudige maaiarmserie kenbaar bij de fabrikant. McConnel speelt hierop in en komt met de 35-serie die bestaat uit de PA4635 en PA5035.

De maaiarmen zijn geschikt voor trekkers met een minimum eigengewicht van 2.100 kg en een vermogen vanaf 33 kW (45 pk). Aan de arm hangt een klepelmaaier met een werkbreedte van 1 meter. De machine heeft een zweefstand en volgt daardoor de oneffenheden in het terrein. Je kunt ook andere aanbouwwerktuigen aan de armen monteren, zoals takkenscharen en cirkelzagen.

Bediening

De maaiarmen hebben een eigen hydraulieksysteem met 90 liter olie en zijn dus niet afhankelijk van het hydraulieksysteem van de trekker. Via de aftakas (540 tpm) drijft de trekker een hydrauliekpomp aan. Deze pomp levert 46 liter olie per minuut bij een druk van 210 bar. De eenvoud van de machine zie je onder meer terug in de bediening. De arm bedien je met meerhendel kabelbediening. Proportionele bediening met een joystick is een optie.

Gerelateerde artikelen