Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Nieuwe Steyr Absolut CVT tot 261 pk

Trekkerbouwer Steyr neemt de op Agritechnica 2019 aangekondigde Absolut CVT officieel in productie. De trekker maakte voorheen deel uit van de CVT-trekkerserie, maar in Hannover werd twee jaar geleden bekend dat die serie opgesplitst zou worden in twee lijnen: De Impuls CVT en de Absolut CVT.

Trekkerbouwer Steyr neemt de op Agritechnica 2019 aangekondigde Absolut CVT officieel in productie. De trekker maakte voorheen deel uit van de CVT-trekkerserie, maar in Hannover werd twee jaar geleden bekend dat die serie opgesplitst zou worden in twee lijnen: De Impuls CVT en de Absolut CVT. De nieuwe Absolut CVT is leverbaar als Evolution, Excellence en Orange. Met laatstgenoemde uitrusting mikt de fabrikant vooral op gemeentes. De serie bestaat uit vier modellen: Absolut CVT 6185 (146 kW/200 pk), Absolut CVT 6200 (161 kW/220 pk), Absolut CVT 6220 (176 kW/241 pk) en Absolut CVT 6240 (191 kW/261 pk). De trekkers kunnen geleverd worden met een luchtgeveerde cabine en zijn voorzien van led-werklampen. De motor van de Absolut is een FPT Industrial NEF67 die het volgens de fabrikant prima doet op synthetische biobrandstof waardoor de service-intervallen zijn opgekrikt naar 750 uur.

Absolut CVT Evoltion

Het Evolution pakket bevat onder meer de fronthefinrichting die we kennen van de Terrus CVT. Optioneel is een frontaftakas. De hydraulische pomp levert standaard 150 l/min, optioneel is dat 170 l/min. Het aantal elektro hydraulische ventielen waaruit gekozen kan worden is vier of vijf. De aftakas achter heeft vier toeren en het hefvermogen is 10.463 kg.

Absolut CVT Excellence

De uitvoering met de naam Excellence is de premiumuitvoering van de Absolut CVT. Dit pakket bevat standaard fronthefmanagement, kopakkermanagement (Easy-Tronic II) en instelbare elektro hydraulische regelventielen.  De trekker telt 20 ledwerklampen, standaard is een luchtgeveerde cabine en de hydrauliekopbrengst is 170 l/min. In het Excellence pakket is de topstang hydraulisch.

Absolut CVT Orange

De Steyr Absolut CVT uitgevoerd met het Orange-pakket is gemaakt voor gemeentes. Dit pakket is vanaf april leverbaar en bevat onder meer een aftakas met twee toerentallen en een lichtbalk. Ongeacht de gekozen uitvoering worden de trekkers uitgerust met uitstapverlichting, led-werklampen, inklapbare led-zwaailichten,  een gekoeld opbergvak, een nieuwe monitorrail met usb-poorten, een ruitenwisser met 60 procent meer dekking dan de voorganger en zelf uitschakelende richtingaanwijzers.

Gerelateerde artikelen