Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Elektronica

Downs wint gouden Sima award met optische sorteermachine

De Franse fabrikant Downs heeft tijdens de digitale uitreiking van de noviteitenprijzen van de Franse beurs Sima een prijs in de wacht gesleept. De sorteerinstallatie voor ongewassen aardappelen die Downs eerder dit jaar presenteerde is bekroond met een gouden award.

De sorteermachine, CropVision genaamd, maakt gebruik van camera’s die elke aardappel op de inschuurlijn bekijken. De installatie heeft een breedte van 2,80 meter en past daarmee achter de stortbak. De fabrikant benadrukte bij de uitreiking van de awards nog eens de capaciteit, want die is met 100 ton aardappelen per uur fors.

Het systeem maakt gebruik van een app op de mobiele telefoon. Die app houdt onder meer in de gaten hoeveel stenen of kluiten er verwijderd zijn. Ook is de sortering van de ingeschuurde aardappelen te monitoren.

Downs is een van oorsprong Engels bedrijf dat in 2006 is overgenomen door Dubrulle Group. Dubrulle was als sinds 1986 exclusief importeur voor Downs in Frankrijk. Het bedrijf is inmiddels actief in 25 landen. Downs wint de gouden award in de categorie Oogst en Opslag.

Gerelateerde artikelen