Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

C-Mix Ultra-tanden voor Amazone Cenius en Ceus

Machinebouwer Amazone kan de Cenius-2TX cultivator en de schijveneg-cultivatorcombinatie Ceus 2-TX uitrusten met de nieuwe C-Mix Ultra-tanden. Het nieuwe tandensysteem is uitgerust met automatische beveiliging tegen overbelasting.

De automatische overbelastingsbeveiliging gebeurt met hydraulische cilinders. De beveiliging komt vooral van pas onder zware omstandigheden. Omdat de beveiliging hydraulisch is, kan de uitbreekkracht aangepast worden aan de omstandigheden. Instellen gebeurt traploos tot 800 kg. Het systeem, bestaande uit aan de tanden gemonteerde hydraulische cilinders en de centrale accumulator, zorgt ervoor dat de tanden gedempt terugslaggedrag vertonen nadat het is geactiveerd.

De traploze instelling bevindt zich aan de voorzijde van de dissel. Er is ook een manometer, die voor controle kan worden afgelezen vanuit de cabine.

De nieuwe tanden zijn zoals gezegd leverbaar voor de Cenius 2TX cultivator. Die is met werkbreedtes va 4 tot 8 meter. De schijveneg-cultivatorcombinatie Ceus-2TX is er met werkbreedtes van 4 tot 7 meter.

Gerelateerde artikelen