Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Elektronica

Topcon introduceert nieuwe AGS-2 ontvanger

Topcon Agriculture presenteert twee nieuwe ontvangers. De AGM-1 en de AGS-2. Eerstgenoemde is ontwikkeld voor handmatige besturing, de AGS-2 voorziet in automatische besturing.

Ten opzichte van de vorige ontvangers van Topcon zijn de nieuwe ontvangers kleiner van stuk. De AGS-2 ontvangers kan met de diensten binnen Topnet Live alle GNSS-netwerken gebruiken. Topnet Live is een realtime correctieservice met verschillende nauwkeurigheidsklassen waaruit, afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden, gekozen kan worden. Onder Topnet Live vallen Realpoint, Starpoint en Skybridge. Bij Realpoint komt de correctie via een internetverbinding. Combineert de eindgebruiker dat met Skybridge, een combinatie van RTK en PPP, dan kan er door gewerkt worden als het mobiele netwerk wegvalt. PPP is namelijk Precise Point Positioning dat de correctie via het satelliet netwerk binnenhaalt.

De nieuwe AGS-2 ontvanger is voorzien van de Skybridge functie. Dat betekent een nauwkeurigheid tot 5 cm. Op de website laat Topcon weten dat de nieuwe ontvanger in combinatie met Skybridge geschikt is voor gebruik tijdens grondbewerking, zaaien, gewasverzorging en oogsten.

Gerelateerde artikelen