Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Zelfreinigend luchtfilter optie voor grote Fendts

Trekkerbouwer Fendt voorziet de trekkers uit de 900 en 1000 Vario van een paar nieuwe technische vindingen. Zo kunnen ze voorzien worden van een zelfreinigend luchtfilter.

Trekkerbouwer Fendt kan de trekkers uit de 900 en 1000 Vario nu voorzien van een zelfreinigend luchtfilter. Veiligheidsglas in de cabine wordt standaard.

Dat zelfreinigende luchtfilter is een optie die vooral door akkerbouwers in de Verenigde Staten en Australië, maar ook in Frankrijk en Duitsland, met open armen zal worden ontvangen. Het kan daar immers erg stoffig zijn. Wie de optie besteld krijgt daarvoor een luchtketel die op de motor wordt gemonteerd, een magneetventiel en een pulsventiel. Het filter wordt van binnenuit schoon geblazen terwijl de trekker rijdt. De hele cyclus duurt dertig seconden. In die tijd wordt het filter twee keer 10 seconden lang gereinigd. Net voor het schoonblazen gaat de draaisnelheid van de ventilator in de neus van de trekker omhoog, wat de werking van het systeem moet verbeteren. Het stof wordt namelijk via een buis van het filter naar de ventilator afgevoerd. De bestuurder krijgt voor het proces een waarschuwing op het beeldscherm waarna hij het met de hand kan activeren of volledig automatisch kan laten verlopen. Dat neemt overigens niet weg, dat je het filter toch nog regelmatig met de hand moet reinigen. Echter, tien keer minder vaak dan een standaard luchtfilter. Het zelfreinigende luchtfilter zou twee jaar mee moeten gaan, claimt Fendt. Er is wel een speciaal luchtfilter voor nodig.

Veiligheidsglas

Overigens zijn de Fendt 900 en 1000 Vario trekkers nu ook standaard voorzien van gelamineerd veiligheidsglas. Het moet de cabine stiller en veiliger maken. Daarnaast is de cabine voorzien van ruitverwarming.

Gerelateerde artikelen