Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

De tweede generatie Steyr Terrus CVT

Trekkerfabrikant Steyr presenteert de vernieuwde Terrus CVT. De vernieuwde serie bestaat net als de vorige Terrus die in 2015 geïntroduceerd werd uit drie modellen met vermogens van 250, 270 en 300 pk. De grootste wijziging is de nieuwe cabine.

De Terrus heeft een continu variabele transmissie van Steyr zelf. De trekker heeft een nieuwe cabine die zowel aan de buiten- als aan de binnenkant een flinke update heeft gekregen. De zogeheten panoramacabine heeft vier stijlen. Het zicht wordt vergroot door verlaagde achterspatboren. De ruitenwissers zijn laag gemonteerd en hebben ten opzichte van de eerste generatie Terrus een veegoppervlak dat 27 procent groter is.

S-Fleet Telematica

De Terrus heeft de nieuwe Multicontroller III-armsteun, een Infomat 1200 touchscreen en de trekkers zijn voorzien van S-Fleet telematica. De telematica maakt het mogelijk data vanuit de trekker te verzenden, maar ook te ontvangen. Het is ook mogelijk om de dealer toestemming te geven mee te kijken. Daarmee kan onder meer op tijd een waarschuwing gegeven worden gegeven wanneer er een storing dreigt.  Op het scherm worden trekkerfuncties weergegeven. Om die verschillende functies te bekijken en in te stellen, kan de nieuwe draai-druk knop gebruikt worden.
De nieuwe Multicontroller III armleuning van de Terrus CVT

Het verlichtingspakket bestaat uit minimaal 14 lampen in het dak, 4 aan de voorzijde van de cabine, 2 op de achterspatborden en 4 in de motorkap. Steyr meldt dat het geluidsniveau in de cabine 66 dB is.

Evolution en Excellence

De nieuwe Terrus CVT kan geleverd worden als Evolution en Excellence. Het Evolution-pakket omvat onder meer een hydrauliekopbrengst van 165 of 220 l/min, een aftakas met vier snelheden, een elektronische parkeerrem, cabinevering, voorasvering en Easy Tronic II kopakkermanagement. Het Excellence-pakket heeft dezelfde zaken, maar wordt ten opzichte van de Evolution uitgebreid met vijf elektrohydraulische ventielen achter en premium luidsprekers.

Gerelateerde artikelen