Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Veldspuiten

De grootste getrokken veldspuit van John Deere

John Deere introduceert de R975i veldspuit. De getrokken veldspuit met een tankinhoud van 7.500 liter is de grootste die de fabrikant ooit heeft gebouwd.

Dopafstand van 25 cm

De R975i maakt deel uit van de R900i-serie waarin al getrokken veldspuiten zitten met een tankinhoud van 4.400, 5.200 en 6.200 liter. De nieuwe spuit maakt, net als de minder grote modellen, gebruik van Precisielandbouw Technologie. Daarnaast is de spuit leverbaar met een dopafstand van 25 cm. Dat gold ook al voor de vorige machines in de serie. De dopafstand van 25 cm wordt gerealiseerd door tussen elke spuitdophouder een extra spuitdop te monteren. Voor een volledige dekking is er ook aan de uiteindes van de spuitboom een extra dop geplaatst.

Individuele spuitdopcontrole

Naast sectiecontrole wordt de R975i ook voorzien van individuele controle per spuitdop. Dat moet over- en onderdosering beperken. Met behulp van het zogeheten PowrSpray heeft de R900i-serie een gescheiden vloeistofsysteem. De basis daarvan is een zelf-aanzuigende vulpomp die tot 1.200 liter schoon water per minuut verpompt. Het spuitcircuit, aangedreven door een hogedrukspuitpomp zorgt voor snelle drukregeling, roeren en spuiten. Het gescheiden vloeistofsysteem zorgt voor een reductie van restvolume.

Gerelateerde artikelen