Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Claas voegt 1511P aan Torion-serie

Machinefabrikant Claas heeft de middelgrote Torion-serie uitgebreid met de 1511P. De fabrikant laat weten dat de nieuwe machine vooral geschikt is voor gebruik bij inkuilen en in de logistiek van grote balen.

De letter P in de typeaanduiding staat voor Power. De 6,8-liter DPS zescilindermotor (Stage V) levert een vermogen van 168 kW (228 pk). Dat betekent 40 pk meer in vergelijking met de ‘gewone’Torion. Het maximumkoppel is 900 Nm bij 1.600 toeren per minuut. Optioneel kan de nieuwe Torion geleverd worden met een grotere brandstoftank met een inhoud van 310 liter. De motor ligt dwars achterin de shovel en is daarmee goed bereikbaar voor onderhoud. De positie van de motor zorgt ook voor een goede gewichtsverdeling.

Joystick of hendels

De Varipower rijaandrijving heeft drie snelheidsbereiken. De topsnelheid bereikt de Torion bij een motortoerental van 1.800 tpm. Net als de andere Torion-modellen kan de 1511 P uitgevoerd worden met een P- of een Z-frame. Optioneel daarbij is dansonderdrukking met vier werkstanden. Standaard heeft de Torion een maximale hoogte van de draaibak van 3,93. Met een hight lift laadarm kan dat verhoogd worden naar 4,51 m. Voor de bediening van het laadsysteem kan gekozen worden tussen een joystick, meerdere hendels en een multifunctionele hendel. Optioneel is een weegsysteem met programmeerbare doelgewichten. De load-sensing-werkhydrauliek brengt 229 l/min op. De reactiesnelheid van de hydraulische functies kan vanuit de cabine worden ingesteld. Voor het derde en vierde hydraulische circuit staat tot 126 l/min bij 200 bar ter beschikking.

Luchtdruk remsysteem

De Torion 1511 P kan aan de achterzijde worden uitgerust met een trekhaak, rangeerkoppeling of met een in hoogte verstelbare K80-kogelkop. Laatstgenoemde is geschikt voor een maximale horizontale belasting van 20 ton en een toegestane oplegdruk van 1,5 ton. Als optie is een tweeleiding-luchtdrukremsysteem voor gebruik van aanhangwagens leverbaar.

Gerelateerde artikelen