Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Transport

Ropa Maus 6 met grotere cabine

Machinefabrikant Ropa stelt de nieuwe Maus 6 voor. De cabine van de bietenlader is ten opzichte van de Maus 5 16 cm breder en maar liefst 40 cm langer. De pick-up van de Maus 6 heeft een breedte van 10,2 meter.

De nieuwe cabine kan in de werkmodus tot 5,10 meter worden verhoogd. Doordat de werkplek breder en langer is, bedraagt de totale inhoud nu 4.400 liter. Dat is 35 procent meer ruimte dan in de cabine van de Maus 5. Ropa heeft voor het eerst in de Maus-historie een koelkast geïnstalleerd. Daarnaast zijn alle ramen voorzien van zonwering en hebben de ramen aan de zijkanten twee ruitenwissers.   

Nieuwe terminals

Net als bij de Panther 2S die eind september gepresenteerd is, is ook de Maus 6 voorzien van een lichtblauwe streep aan weerszijden van de machine. Die streep symboliseert, zo meldt Ropa, zowel de interne- als externe communicatie met het myRopa online portaal. Verder is de Maus 6 voorzien van twee 12,1 inch terminals voor de bediening, stoelverwarming, een grote opbergruimte in de achterwand en zes camera’s die het laadproces in de gaten houden.

De krachtbron in de Maus 6 is er eentje van Mercedes Benz en heeft een vermogen van 260 kW (354 pk). De nieuwe bietenlader is te koop voor het seizoen 2022. In het huidige bietenseizoen worden pre-productie modellen ingezet.

De nieuwe Ropa Maus 6 heeft een pick-up met een breedte tot 10,2 meter.
De cabine kan gelift worden tot een hoogte van 5,10 meter.
De cabine van de Maus 6 is 16 cm breder en 40 cm langer dan de cabine van de Maus 5.