Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Steyr vernieuwt Impuls CVT-serie

De Oostenrijkse trekkerfabrikant Steyr vernieuwt de Impuls CVT-serie. De serie bestaat uit drie modellen met vermogens van 121,2 kW tot 147 kW (165 tot 200 pk).

De Oostenrijkse trekkerfabrikant Steyr vernieuwt de Impuls CVT-serie. De serie bestaat uit drie modellen met vermogens van 121,2 kW tot 147 kW (165 tot 200 pk).

Steyr heeft onder meer de bediening van de transmissie onder handen genomen. Instellingen van de bak kunnen aangepast worden naar de persoonlijke voorkeur van de chauffeur. Dat moet de efficiëntie en de rijervaring verbeteren. De instellingen kunnen worden aangepast en opgeslagen. Verschillende instellingen kunnen naar gelang de omstandigheden later weer worden opgeroepen.

Ruitenwisser lager gemonteerd

Rechts van de bestuurder zijn een geïntegreerde kabelboomgeleider en twee USB-aansluitingen in een nieuwe monitorrail verwerkt. Een door de dealer geïnstalleerde kit voor een tablethouder met RAM-steun is optioneel, een mobielhouder met RAM-steun kan af fabriek worden besteld. Steyr heeft de hendel voor de ruitenwisser en richtingaanwijzer luxer uitgevoerd, waardoor het naar zeggen van de fabrikant meer aanvoelt als de hendel in een luxe personenauto. Een nieuwe, laag gemonteerde ruitenwisser beslaat een 60 procent groter oppervlak en het zicht vooruit is verbeterd met een minder hinderlijke achteruitkijkspiegel.

Instap met ledverlichting

Aan de buitenkant is onder andere de instap verbeterd. De Impuls CVT-trekkers hebben nu aluminium traptreden met ledverlichting waardoor het instappen veiliger wordt. Verder kan de trekker worden geleverd met extra koppelingen voor de luchtleiding waarmee de bestuurder aan beide zijden de cabine of de radiateur kan reinigen.

Lederen stuurwiel

Eén van de nieuwigheden in de cabine van de Impuls CVT is het lederen stuurwiel. De hendels voor de ruitenwisser en richtingaanwijzer zijn robuuster en zouden meer aanvoelen als de hendels in een luxe personenauto.

Gerelateerde artikelen