Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

ATH 2022: Steeno bouwt nieuwe varioploeg

De Belgische machinefabrikant Steeno heeft een nieuwe wentelploeg gebouwd. De Cheiron EV-variowentelploeg is er met vier, vijf of zes scharen.

De Belgische machinefabrikant Steeno heeft een nieuwe wentelploeg gebouwd. De Cheiron EV-variowentelploeg is er met vier, vijf of zes scharen.

De Cheiron EV heeft een werkbreedte van 35 tot 55 cm per schaar. De ploeg heeft een automatische middelstelling bij wentelen met een aparte hydraulische cilinder. Daardoor bewegen de ploeglichamen bij het wentelen niet ten opzichte van de ploegboom.

De afstand tussen de ploegpunt en de framebalk is 83 cm, van ploegschaarpunt tot ploegschaarpunt meet de ploeg 98 cm. De wentelas heeft een diameter van 118 mm, de hoofdframebalk is een kokerbalk van 14 bij 14 cm en is 10 mm dik. Het dieptewiel van de Chreiron EV valt binnen de werkbreedte van de machine, waardoor je zonder problemen langs perceelsgrenzen kunt werken. Bij transport fungeert het dieptewiel als een transportwiel.

Voor het ploegen met brede banden levert Steeno het nieuwe HB127-rister. Dit rister verplaatst de grond 5 tot 10 cm verder opzij dan het H125-rister. Gevolg is dat je met brede banden nagenoeg niet meer over het geploegde land rijdt. Steeno erkent dat het ploegen met dit rister wat meer trekkracht vraagt. Sommige klanten kiezen er daarom voor om alleen op de laatste lichaam het HB127-rister te monteren. Op de andere lichamen wordt dan het H125-rister gemonteerd.

Tot voor kort werd Steeno in Nederland vertegenwoordigd door Mechan Cultuurtechniek, onderdeel van de Mechan Groep. Inmiddels is Eland machines in Nijbroek (Gld.) aangesteld als importeur.

Gerelateerde artikelen