Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

Vijfde generatie Terra Dos bietenrooier van Holmer

Machinebouwer Holmer lanceert de vijfde generatie Terra Dos bietenrooiers bestaande uit de Terra Dos 5-30 op twee assen met een bakinhoud van 30 kuub en de Terra Dos 5-40 op drie assen met een bakinhoud van 45 kuub.

Machinebouwer Holmer lanceert de vijfde generatie Terra Dos bietenrooiers bestaande uit de Terra Dos 5-30 op twee assen met een bakinhoud van 30 kuub en de Terra Dos 5-40 op drie assen met een bakinhoud van 45 kuub.

Beide bietenrooiers zijn uitgerust met een Stage 5 zescilinder MTU motor met een vermogen van 480 kW (625 pk). De onderhoudsinterval van de dieselmotor is verlengd van 500 naar 750 uur. De machines hebben een in lengte verstelbare gedwongen invoer om de bieteninvoer te verbeteren bij veel onkruid.

Verbeterde cabine

Holmer heeft de cabine van de Terra Dos flink onder handen genomen. Zo is de cabine 18 centimeter langer en is de bediening overzichtelijker. De hoeveelheid informatie op het hoofdscherm is verminderd zodat de bestuurder makkelijker de belangrijkste machineparameters kan aflezen. Ook worden de machine-instellingen weergegeven door met kleur gecodeerde balken, waardoor de informatie makkelijk is af te lezen. Voor comfort biedt Holmer vloerverwarming aan voor op koude werkdagen en voor beter zicht in het donker zijn de bietenrooiers voorzien van een LED-balk. Om de cabine van binnen schoon te houden worden de bietenrooiers uitgerust met een stofzuiger.

MyHolmer platform

Alle bietenrooiers uit de nieuwe Terra Dos 5-serie zijn digitaal verbonden met MyHolmer platform. Op het MyHolmer platform kan de gebruiker de informatie van de machines inzien, van bedieningsinstructies, bestelde onderdelen of live gegevens van de machine. Ook kan er via MyHolmer platform op afstand onderhoud worden gepleegd door de klantenservice.

De voorserie modellen zijn in de bietencampagne van 2021 getest en voor de bietencampagne van dit jaar is er al een klein aantal bietenrooiers uit de Terra Dos 5-serie gebouwd. De nieuwe bietenrooiers zijn te bestellen voor de bietencampagne van 2023.

Gerelateerde artikelen