Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Boeren en loonwerkers hebben liefst een grote cabine

Boeren en loonwerkers vinden een grote en overzichtelijke cabine het belangrijkste criterium bij een nieuwe trekker. Ook een hoog hydraulisch vermogen, een gps-stuursysteem en een cvt scoren hoog.

Boeren en loonwerkers vinden een grote en overzichtelijke cabine het belangrijkste criterium bij een nieuwe trekker. Ook een hoog hydraulisch vermogen, een gps-stuursysteem en een cvt scoren hoog.

Dat blijkt uit een online enquête van de Hochschule Weihenstephan-Triesdorf onder 2.700 boeren, loonwerkers en trekkerchauffeurs in opdracht van het Duitse vakblad Profi. Aan de deelnemers werd gevraagd hoe veel belang zij bij de aankoop van een nieuwe trekker hechten aan bepaalde technische eigenschappen. Daarbij konden zij meerdere antwoorden geven.

Na een ruime cabine (82,0 procent), een hoog hydraulisch vermogen (72,6 procent), een cvt en een gps-stuursysteem (beide 66,9 procent) volgen een breed assortiment bandenmaten dat onder de trekker past (54,8 procent), de mogelijkheid om de trekker te voorzien van een voorlader (51,7 procent) en een volwaardige bijrijderszit in de cabine (51,6 procent). Of de nieuwe trekker voldoet aan de strengste milieu-eisen, maakt de ondervraagden niet bijster veel uit (13,6 procent). Voor een snelwegtoelating is hoegenaamd geen belangstelling (0,9 procent).

Los van de technische eigenschappen van de trekker, speelt het imago van het trekkermerk amper een rol bij de aanschaf van een nieuwe trekker, zo blijkt uit een ander onderdeel van de enquête. Minder dan 10 procent van de ondervraagden zet het imago in de top drie van belangrijke criteria. Ook opmerkelijk is dat de verwachte inruilprijs geen belangrijk argument is, al hechten veelgebruikers (meer dan 1.000 uur per jaar) daar meer belang aan dan gebruikers die de trekker minder dan 100 uur per jaar gebruiken.

Prijs

Service van de dealer vinden alle gebruikers het belangrijkst. Pas dan komt de prijs. Al vinden intensieve gebruikers (circa 47 procent) dat minder belangrijk dan gebruikers die de trekker minder vaak gebruiken (circa 68 procent). 

Bron: Profi, 12-2022

Gerelateerde artikelen