Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Farming Simulator

15 jaar Farming Simulator

Giants Software vierde vorige maand het 15-jarig jubileum van Farming Simulator. In 2008 kwam de eerste editie van het spel op de markt .

Giants Software vierde vorige maand het 15-jarig jubileum van Farming Simulator. In 2008 kwam de eerste editie van het spel op de markt .

De eerste editie van Farming Simulator heette Landwirtschafts Simulator en had alleen trekkers en machines van Fendt, Pöttinger en het fictieve Lizard. Een jaar later kwam de verbeterde versie uit waarbij de gewassen mais, gerst en koolzaad waren toegevoegd. Eind 2010 kwam Landwirtschafts Simulator 2011 uit. Het spel kreeg een nieuwe kaart en er kwam de mogelijkheid om koeien te houden. Het merk Fendt werd vervangen door Deutz-Fahr, maar er werden ook machines van de merken Krone en Horsch toegevoegd. Sinds 2011 is het mogelijk om het spel met meerdere spelers te spelen.

Farming Simulator 2013 kwam eind 2012 op de markt en was de eerste editie die meerdere trekkermerken bevatte. Naast Deutz-Fahr werden ook Same, Hürlimann, Lamborghini, Case IH en Schlüter toegevoegd. Ook werd het mogelijk om kippen en schapen te houden en werden de gewassen aardappelen en suikerbieten toegevoegd.

Sinds de 2015-editie is het mogelijk om aan bosbouw te doen. Het aantal merken werd in dat jaar uitgebreid naar 41 waarvan onder andere New Holland en Steyr nieuwkomers waren. Met de introductie van Farming Simulator 17 werden de gewassen soja en zonnebloemen toegevoegd en kwam de mogelijkheid om varkens te houden. Daarnaast werd het aantal merken uitgebreid naar meer dan 75 waarvan Massey Ferguson, Challenger en Valtra de bekendste waren. Ook Fendt maakt een rentree. Later in 2017 kwam er een DLC uit voor het spel met een Zuid-Amerikaanse kaart en het nieuwe gewas suikerriet. Hierbij kwamen ook nieuwe merken als Stara en TT in het spel.

Farming Simulator 19 was de eerste editie met trekkers en machines van het merk John Deere. Verder kwam de mogelijkheid om paarden te houden. In Farming Simulator 22 konden trekkers en machines worden geconfigureerd en nieuwe gewassen als sorghum, olijven en druiven werden toegevoegd. Ook werd het mogelijk om producten te verwerken en bijen te houden. In het nieuwste spel zitten meer dan 100 merken en meer dan 400 trekkers en machines, waardoor Farming Simulator 22 het grootste raster heeft tot nu toe.

Gerelateerde artikelen