Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

V-knopers en PowerClean op Krone Big Pack grootpakpers

De PowerClean machinereiniging houdt de knopertafel en een deel van de machine schoon. Met behulp van hydraulisch aangedreven turbines wordt rond de knopers een overdruk geproduceerd, die verontreinigingen voorkomen. Volgens de fabrikant zorgt een schone knopertafel zonder stof voor minder slijtage aan de knopers. Omdat het systeem nu wordt aangedreven door de trekkerhydauliek, worden de…

De PowerClean machinereiniging houdt de knopertafel en een deel van de machine schoon. Met behulp van hydraulisch aangedreven turbines wordt rond de knopers een overdruk geproduceerd, die verontreinigingen voorkomen. Volgens de fabrikant zorgt een schone knopertafel zonder stof voor minder slijtage aan de knopers. Omdat het systeem nu wordt aangedreven door de trekkerhydauliek, worden de twee door V-snaren aandreven blowers die voorheen op de machine zaten niet meer geleverd.

De Big Pack 1290 HDP II wordt vanaf nu standaard voorzien van de V-knoper die Krone begin 2022 heeft geïntroduceerd. Volgens de fabrikant combineert de V-knoper de betrouwbaarheid van de reeds bestaande dubbele knoper met het ontbreken van touwrestjes zoals de enkele knoper. De V-knoper wijkt af van bestaande knopers door de grotere opening in v-vorm onder de knoperbek. Via een commandoschijf wordt het geheel bediend. Het mes op de afschraaphendel is vervangen door een touwuittrekker. Het mes is verplaatst naar vlak voor de touwhouderschijf.

Acht stuks

De Big Pack 1290 HDP II heeft in totaal 8 V-knopers.

Gerelateerde artikelen