Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Case IH Quadtrac 715 piekt met 778 pk

Met een piekvermogen van 572 kW (778 pk) is de Quadtrac 715 het nieuwe topmodel van Case IH. Tijdens een demonstratie deze week in Oostenrijk was het eerste exemplaar in Europa te zien.

Met een piekvermogen van 572 kW (778 pk) is de Quadtrac 715 het nieuwe topmodel van Case IH. Tijdens een demonstratie deze week in Oostenrijk was het eerste exemplaar in Europa te zien.

Tot voorkort was de Quadtrac 645 het topmodel in de serie. Die trekker is de vervanger van de 620 en heeft een maximaal vermogen van 699 pk. Maar met de 715 doet Case IH er een flinke schep bovenop. De nieuwe 16 liter FPT Cursor motor heeft een cilinderinhoud die 23 procent groter is dan die van de Quadtrac 645. Het piekvermogen ligt op 778 pk bij 1.900 toeren en de trekker heeft een piekkoppel van 3.255 Nm bij een toerental van 1.400. De brandstoftank is 11 procent groter in vergelijking met de tank van de 645. In de nieuwe 715 kan 1.986 liter getankt worden waardoor er logischerwijs minder vaak getankt hoeft te worden. De Powershift-transmissie heeft 16 versnellingen.

Grotere rupsbanden

Ten opzichte van de 645 heeft de Quadtrac 715 grotere rupsbanden. De rupsen zijn 305 mm langer en hebben daardoor meer contact met de bodem. Ook kan het vermogen beter worden overgebracht. De diameter van het aandrijfwiel is vergtoot van 910 mm naar 1008 mm. Met vijf nokken in plaats van vier zou de levensduur langer zijn en kan de rups het hogere koppel beter aan.

Hoewel de Quadtrac 715 flink groter lijkt dan de 645, is de trekker maar 10 cm langer. Ook het nieuwe ontwerp van de motorkap van de 715 valt op. Productmanager Franz Jozef Silber laat weten dat het design ook wordt doorgevoerd op alle andere trekkerseries van Case IH. Dat betekent dat Case IH de route van Steyr andersom bewandelt. Laatstgenoemde merk presenteerde deze week namelijk een nieuw trekkerdesign op een van de kleinere modellen en gaat dat doorvoeren op de grote trekkers.

Elektrische motorkap

De kap kan 31 procent verder omhoog waardoor er meer toegang is voor onderhoudswerkzaamheden. De kap wordt, vanwege de hoogte, elektrisch geopend en gesloten. De schakelaar zit achter een klep onder de trap. Daarnaast heeft de trekker nieuwe ledlampen voor de openbare weg en werklampen die 11 procent meer licht geven. Op de cabine zijn ook nieuwe werklampen gemonteerd. De dakrand is rondom voorzien van handgrepen die van pas kunnen komen bij het wassen van de ruiten. De oppervlakte die de nieuwe ruitenwissen bestrijkt is 8 procent groter dan de wisser op de 645. In de cabine zijn er meer opbergvakken en heeft de plafondbekleding ledverlichting.

Categorie 4 hef

De Quadtrac 715 heeft optioneel een categorie 4 driepuntshefinrichting. Die kennen we van de andere Quadtrac-modellen. Met de hef kan de trekker 10.092 kg aan. Standaard wordt de machine geleverd met een categorie 5 trekstand die vooral in markten als Noord-Amerika en Australië gebruikt wordt. De maximaal acht regelventielen worden gevoed door een hydrauliekpomp met een opbrengst van 216 l/min. Optioneel kan die opbrengst verdubbeld worden.

Zes nullen?

Productmanager Silber wil niets kwijt over de prijs. Alhoewel, de prijs van de Quadtrac 645 is naar zijn zeggen zo’n 800.000 euro. Voor de 715 zou dat zo maar eens een bedrag met zes nullen kunnen zijn. Wellicht krijgen we dat te horen tijdens Agritechnica waar het topmodel voor het eerst in Europa aan een breed publiek wordt getoond.

De handgrepen in de dakrand moeten helpen bij het veilig wassen van de ruiten rondom.

Ondanks de grootte van de trekker is de oliepeilstok goed te vinden aan de rechterzijde van de motorkap.

Het design van de motorkap gaan we ook terugzien op de andere trekkerseries van Case IH.

De Quadtrac 715 (links) is 10 centimeter langer dan de 645.