Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Steyr introduceert nieuw trekkerdesign

Trekkerfabrikant Steyr introduceerde deze week in het Oostenrijkse Fuchsenbigl de nieuwe Plus 4120. Het nieuwe design dat op de trekker te zien is, zien we in de komende jaren terug op alle trekkermodellen van Steyr.

Trekkerfabrikant Steyr introduceerde deze week in het Oostenrijkse Fuchsenbigl de nieuwe Plus 4120. Het nieuwe design dat op de trekker te zien is, zien we in de komende jaren terug op alle trekkermodellen van Steyr.

De Plus-serie vervangt de Kompakt-serie. In totaal komen er vijf Plus-modellen met vermogens van 80 tot 120 pk. Dat vermogen wordt gehaalt door een 3,6 liter viercilinder van FPT. Het nabehandelingsysteem waardoor de trekkers voldoen aan de Stage 5 emissie-norm zit volledig verwerkt onder de kap. De slanke uitlaat zit achter de stijl en belemmert het uitzicht niet. De trekkers hebben een 24×24 tweetraps HiLo powershift en een elektro-hydraulische powershuttle. De Plus-serie kan geleverd worden met cabinevering en grotere velgen tot 38 inch. Dat geeft de trekker een hogere bodemvrijheid van 480 mm. In vergelijking met de Kompakt-trekkers heeft de achterhef 10 procent meer hefvermogen. Dat is nu 5 ton. In de fronthef is dat 3,5 ton. De fors uitgemeten hydrauliekopbrengst is 25 procent groter dan die van de Kompakt-trekker en bedraagt nu 80 l/min. Steyr biedt twee keuzes als het gaat om de vooras. De standaardklasse 1.0 met een op de vooras gemonteerde fronthefinrichting en de optionele 1.5 HD die breder is en een groter draagvermogen heeft.

Het meest opvallende aan de nieuwe Plus-serie is het voornamelijk witte design van de motorkap. In de toekomst worden alle Steyr-trekkers op deze manier vormgegeven. In de cabine vinden we een nieuw dashboard. Steyr levert optioneel een terminal. Standaard op de Plus-serie zijn telemetrie en isobus.

De officiële presentatie van de Steyr Plus-serie vindt plaats tijdens Agritechnica in november. De trekkers zijn leverbaar in het tweede kwartaal van 2024.

Een overwegend witte kap. Die gaan we terugzien op alle Steyr-trekkers.

Steyr ontwikkelde een nieuw dashboard voor de Plus-serie.

Cabinevering is voor de Plus-serie optioneel.