Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

Fendt-retrofit opbergruimte en zelfreinigend luchtfilter

De Duitse trekkerfabrikant Fendt introduceert nieuwe retrofit-oplossingen voor bestaande trekkers. Dealers kunnen bij die trekkers onder meer een zelfreinigend luchtfilter, een andere ruitenwisser en meer opbergruimte installeren.

De Duitse trekkerfabrikant Fendt introduceert nieuwe retrofit-oplossingen voor bestaande trekkers. Dealers kunnen bij die trekkers onder meer een zelfreinigend luchtfilter, een andere ruitenwisser en meer opbergruimte installeren.

Voor de huidige Fendt 200 Vario en Fendt 300 Vario-serie met Fendt one is er de mogelijkheid om het aantal hydrauliekaansluitingen uit te breiden van 4 naar 6. Hierdoor blijven 4 hydrauliekaansluitingen beschikbaar voor werktuigen als de trekker is uitgerust met een voorlader. Deze retrofit-oplossing zal vanaf het derde kwartaal van 2024 leverbaar zijn.

Extra opbergruimte

Voor de Fendt 300 Vario tot de 700 Vario-serie, wordt het mogelijk bij de rechter cabinedeur een basisplaat te monteren. Op deze plaat kan onder onder andere een wasbak of een gereedschapskist gemonteerd worden. Verder kunnen er beugels geplaatst worden voor een trekhaak of een houder voor handgereedschappen zoals een bezem of schep. Deze retrofit-oplossing is ook vanaf het derde kwartaal van 2024 leverbaar.

Ruitenwisser

Voor alle trekkers en maaidorsers komt Fendt met een ruitenwisser voor de rechter zijruit waar geen deur is gemonteerd. Deze ruitenwisser was alleen optioneel af-fabriek leverbaar, maar de retrofit-versie die ook een vloeistoftank en bedieningspaneel omvat zal vanaf het vierde kwartaal van 2024 leverbaar zijn. Een ruitenwisser voor de linker zijruit is nog niet leverbaar.

Extra houders

Voor in de cabine van de Fendt 300 Vario tot de 700 Vario kan er nu een Multiflexboard worden geïnstalleerd die de mogelijkheid biedt diverse terminals te monteren, maar ook een bekerhouder. Deze retrofit-oplossing leverbaar vanaf het tweede kwartaal van 2024.

Zelfreinigend luchtfilter

Voor de Fendt 900 Vario-serie gen6 biedt Fendt een zelfreinigende luchtfilter. Het zelfreinigende luchtfilter is geïntegreerd in de terminal van de trekker en wordt door de trekker herkend als een isobus-apparaat. Het stof wordt continu afgezogen en tijdens de reinigingscyclus wordt het filter twee keer met perslucht schoon geblazen. Kort voor het schoonblazen van het luchtfilter gaat de ventilator sneller draaien voor maximale reiniging. Deze retrofit-oplossing zal leverbaar zijn vanaf het derde kwartaal van 2024.