Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Premium
Opslaan

Oogsttechniek

Edwin Tigchelaar oogst met Sampo-maaidorser: ‘Dorser met bewezen techniek’

Teler Edwin Tigchelaar (53) verruilde vijf jaar geleden ‘voor de liefde’ zijn bedrijf in Tollebeek (Fl.) voor een kleinschalig, biologisch bedrijf in Wageningen (Gld.). In en rond het Gelderse stadje teelt hij op 1,5 tot 2 hectare ongeveer 30 verschillende groentegewassen in stroken naast elkaar.

Daarnaast teelt hij op 16 hectare graan voor lokale afnemers. “Ik heb veel kleine percelen en daar zit een loonwerker niet zo op te wachten. Die dorst eerst de grote percelen en pas daarna ben ik aan de beurt. Daarom dors ik de gerst, tarwe, rogge, haver en lupine zelf. Enkele jaren deed ik dat

Dit is een Premium-artikel

Wilt u 14 dagen Premium ervaren? Vraag dan een gratis proefabonnement aan.

Gratis proefabonnement aanvragen

...en lees direct verder.

Als abonnee kunt u dit artikel lezen.