De Rumex spotsprayer is door de Technische Commissie Techniekbeoordeling (TCT) officieel toegevoegd aan de DRT-lijst in de klasse met 95 procent driftreducerende techniek.
De Ara van Ecorobotix kan in steeds meer gewassen plaatsspecifiek aardappelopslag en ander onkruid aanpakken. Dat bespaart flink middel en ontziet het cultuurgewas. En het mooie is: de Ara leert snel.
De Britse importeur van de Robotti-robottrekkers, Autonomous Agri Systems (Aas) uit Dunnington, zet een loonwerkdienst op met robottrekkers. Britse telers kunnen een Robotti, inclusief werktuigen huren voor zaaien, schoffelen en rijenspuiten.
Landbouwmachinebouwer Case IH presenteerde op de Farm Progress Show de eerste autonome zelfrijdende kunstmeststrooier. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Het bedrijf bouwde de machine samen met Raven, dat net als Case IH onderdeel is van CNH.
De E-Robotiller is de uitkomst van de samenwerking van H-Wodka en Reedyk. Het doel is om een grondbewerkingsmachine te maken die de bodem zoveel mogelijk ontlast. De E-Robotiller heeft een zogenaamde ''driedubbele zero footprint'', vertelt H-Wodka. ''De E-Robotiller heeft geen Co2 uitstoot, geen verdikking van de grond en geen bemanning.''
Machinebouwer Kverneland heeft vorige week op een bijeenkomst in Italië onder meer de nieuwe precisie maïszaaimethode Pudama gepresenteerd. Met de methode wordt met behulp van luchtstroom kunstmest gericht bij het maiszaad gebracht.
Bedrijven met verschillende trekkermerken in het machinepark kunnen vanaf nu de gps-bol van John Deere ook op bijvoorbeeld een Fendt gebruiken. Het AutoTrac TIM systeem van John Deere is daarmee een universeel te gebruiken geleidingssysteem.
H2L Robotics uit Delft (ZH.) heeft samen met Smit Constructie uit Winkel (NH.) een tulpenselectierobot ontwikkeld. Deze robot spoort met behulp van camera’s het tulpenmozaïekvirus op.
De Duitse machinefabrikanten Krone en Lemken werken in een conceptstudie 'Combined Powers' samen aan de ontwikkeling van een autonome trekker. VTE - zoals de trekker heet - is voorzien van een dieselelektrische aandrijving.
Verstoorde Glonass-satelliet signalen zorgen ervoor dat rechtrijsystemen die in de landbouw gebruikt worden, niet altijd goed werken. Het zou een gevolg kunnen zijn van de oorlog in Oekraïne.
Kverneland rust de Monopill bietenzaaimachines uit met het zogeheten micro-drill. Met het system wordt microgranulaat zonder luchtondersteuning in de zaairij gebracht.
Agrointelli, de Deense ontwikkelaar van de autonome veldrobot Robotti, heeft een nieuw model met meer capaciteit gebouwd. De zogeheten Robotti LR komt ruim vijf jaar na de officiële introductie van de allereerste Robotti 150D.
Op machinebeurs Agritechnica in 2001 werd het eerste idee van isobus gepresenteerd. In de eerste jaren waren er echter veel problemen. Om die problemen op te lossen, werd de stichting AEF opgericht. Peter van der Vlugt, general manager van Kubota Innovation Centre Europe en voorzitter van de stichting, vertelt wat isobus is en hoe een certificering de meeste problemen oplost. Ook werpt Van der Vlugt een blik op de toekomst van isobus.
Smart Agri Technology uit Mensingeweer (Gr.) onderzoekt de toepassing van kunstmatige intelligentie bij onkruidbestrijding. Hiervoor gebruiken zij de Ecorobotix Ara spotsprayer die voorzien is van zes speciale camera's. "Met deze techniek reduceren we het middelengebruik met ongeveer 90 procent", vertelt Jeroen Wolters in de vierde aflevering van Mechanisatie voor Morgen.
Stichting H-WodKa (De Hoeksche Waard op de Kaart) en machinebouwer Reedyk ontwikkelen een veldrobot die voorzien is van een brandstofcel. Aan het autonome voertuig kun je verschillende werktuigen monteren. In de derde aflevering van 'Mechanisatie voor Morgen' legt Peter Lerink uit hoe deze robot werkt en waarom zij deze bouwen.