Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
SKF
Favoriet

Agri Hub: onderhoudsvrij, duurzaam én een lange levensduur

Trekkers, werktuigen en landbouwmachines. Voor alle toepassingen in de landbouw worden lagers gebruikt. Die lagers moeten bestand zijn tegen de – soms enorme – kracht die er tijdens de werkzaamheden op wordt uitgeoefend en alle invloeden van buitenaf. “De Agri Hub die we hebben ontwikkeld bespaart ondernemers tijd en geld”, vertelt Global Development Engineer Benjamin Geiser.

Trekkers, werktuigen en landbouwmachines. Voor alle toepassingen in de landbouw worden lagers gebruikt. Die lagers moeten bestand zijn tegen de – soms enorme – kracht die er tijdens de werkzaamheden op wordt uitgeoefend en alle invloeden van buitenaf. “De Agri Hub die we hebben ontwikkeld bespaart ondernemers tijd en geld”, vertelt Global Development Engineer Benjamin…

De Agri Hub is speciaal ontworpen voor gebruik in getrokken landbouwwerktuigen. De SKF-ontwikkeling is bestand tegen hogeretemperaturen, zware belastingen en de invloed van onder meer grond en water. Een van de belangrijkste voordelen ervan is dat nasmeren niet meer nodig is. Geiser: “Dat betekent dat boeren hun machines niet dagelijks hoeven te onderhouden om de lagers goed te laten werken. De tijd die dat oplevert kan worden gebruikt voor andere werkzaamheden.”

Kostenbesparing

Behalve tijd levert de onderhoudsvrije Agri Hub een flinke kostenbesparing op. “De lagers, en daarmee de machines, hebben een langere levensduur. Bovendien besparen ondernemers op de kosten die vervanging van lagers met zich meebrengt. De winstgevendheid gaat dus omhoog en de exploitatiekosten worden gereduceerd”, belicht Geiser.

Lagers spelen een hoofdrol in open en gesloten systemen. Daar waar in een open systeem het smeermiddel en alle draaiende delen onderhevig zijn aan invloeden van buitenaf, is dat bij een gesloten systeem als de Agri Hub niet het geval. “En omdat de Agri Hub af-fabriek is voorzien van smeermiddel, heeft het naast een lange levensduur ook een positief effect op het milieu. Er is immers geen nasmering en extra smeermiddel meer nodig”, vertelt Geiser.

Een Agri Hub voor elke toepassing

Voor elk lager geldt dat er rekening gehouden moet worden met de specifieke toepassing. Daarom bestaat de Agri Hub-serie uit acht verschillende oplossingen die elk voor een specifieke machine zijn ontwikkeld. Van grondbewerking tot maaien en van oogsten tot bemesting. Afhankelijk van het type Agri Hub gaat deze tot wel 400.000 hectare mee. SKF biedt daarbij ondersteuning voor het selecteren van de juiste lagers waardoor de prestatie geoptimaliseerd wordt.

Meer over de Agri Hub

Gerelateerde artikelen